Inexin vierailu

25.3.2023

Maaliskuun 23. päivänä pääsimme vierailemaan Inexin logistikkakeskuksessa Sipoossa. Vierailun isäntinä ovat Inexin toimitusjohtaja Petteri Pelkonen ja tuotantojohtaja Tuukka Turunen, jotka avasivat meille, mistä ryhmän tehokkuus kumpuaa. Paikalla oli 20 yhdistyksen jäsentä eli valitettavasti lähes kolmannes ilmoittautuneista ei päässyt paikalle.

Saimme kuulla, että logistiikkakeskuksen toiminta perustuu noin 16 viikon sykliin, joka lähtee 1000 myymälän päivä- ja tuotekohtaisesta myyntiennusteesta josta tieto kootaan ja luodaan tilausennusteet tavaratoimittajille ja valmistajille. Tavaravirta kulkee sitten toimittajilta logistiikkakeskukseen, jossa tavarat vastaanotetaan, kuormalavat puretaan ja jaetaan toimitusyksikköinä ”tarjottimille” jotka sitten kootaan myymälöihin menevät kuormalavat niin, että ne noudattavat kunkin myymälän hyllykuvia. Näin ne tavarat, jotka myymälässä on sijoitettu lähekkäin saapuvat samalla lavalla oikeaan paikkaan.

Saimme vierailun aikana kuulla yhdistyksemme jäsenen, Juha Äijälän selostuksen logistiikkakeskuksen suunnittelusta ja rakennusvaiheesta. Juha työskenteli kymmenen vuotta tämän hankkeen johtajana vastaten sekä hankesuunnittelusta että rakennusvaiheen toteutuksesta.

Sipooseen rakennettiin ensin käyttötavaran jakelukeskus, joka otettiin käyttöön vuonna 2015. Sen jälkeen jatkettiin päivittäistavaran jakelukeskuksen (PTDC) rakentamisella ja tämä maamme suurimpia rakennushankkeita edustava kokonaisuus valmistui kesäkuussa 2018. Täysimittainen käyttöönotto tapahtui vuoden 2019 aikana.

Ohessa ovat tilaisuudessa esitetyt diat sekä linkki keskuksen esittelyvideoon.

https://inex.fi/inex-yrityksena/#ptktvideo