Johtajaseniorit S-Pankin sijoitusiltapäivässä

10.2.2020

Pekka Ylihurula ja Kari Neilimo valottivat pankin syntyhistoriaa.

Toimintavuosi 2020 käynnistyi tammikuun 15. päivänä todella mallikkaasti, kun yli 40 yhdistyksemme jäsentä oli paikalla S-Pankin vieraina Sijoitusiltapäivässä, joka järjestettiin Epicenterissä Helsingin keskustassa.

S-Pankin toimitusjohtaja Pekka Ylihurula toivotti joukkomme tervetulleeksi ja kertoi tapahtumarikkaista 14 vuodesta, jolloin hän on ollut rakentamassa omaa pankkiamme. Siitä on syntynyt menestystarina, jonka kehityskaari on ylittänyt kaikki odotukset. Saimme kuulla mm, että S-Pankki on tällä hetkellä Suomen suosituin pankkialan tuotemerkki ja, että puolet kyselyyn osallistuneista muiden pankkien asiakkaista harkitsisi vaihtamista S-Pankkiin, jos vaihto tulee ajankohtaiseksi.

Paikalla oli myös S-ryhmän entinen pääjohtaja Kari Neilimo, joka muisteli pankin perustamista edeltäneitä vaiheita. Eri vaihtoehtoja kartoitettiin, mutta päädyttiin tähän ratkaisuun. Esille nousi myös SOK:n hallituksen jäsenen Jukka Salmisen aikanaan esittämä kommentti:
– Tämä pankin perustaminen ei ole köyhän miehen hommaa.

Vuoden 2007 säästökassoista siirtyneestä 800 miljoonan talletuskannasta on nyt noustu yli 5 miljardiin ja omia pääomiakin on yli 500 miljoonaa, joten vakavaraisuusvaatimukset täyttyvät kirkkaasti.

Varainhoitopalveluista vastaava johtaja Hanna Porkka kertoi S-Pankin tarjoamista sijoitustuotteista ja nosti esiin mm. lokakuussa 2018 lanseeratun mikrosäästämismuodon, jossa jokaisesta S-Etukortilla tehdystä maksusta, menee euro asiakkaan sijoitustilille. Tämä on tuonut sijoittamisen piiriin yli 10 000 uutta sellaista säästäjää, joilla ei ole aiempaa kokemusta sijoittamisesta.

Salkunhoidon johtaja Mika Leskinen valotti vastuullista sijoittamista ja opetti meille, että on yksi kysymys, joka kannattaa esittää, kun pohtii sijoittamista johonkin yhtiöön:
Valmistaako yritys jotain, joka ratkaisee ongelmia, vai onko yrityksen valmistama tuote osa ongelmaa?

Lopuksi pakin päästrategi Lippo Suominen antoi hyvin innostavan katsauksen maailman tilaan ja siihen, miten toimintaympäristön kehitys ja erilaiset kriisit vaikuttavat talouden kehitykseen. Saimme kuulla, että maailmassa on niin paljon tuotantokapasiteettia, että tuotteiden hinnat voi aina tehdä edullisemmin ja, että kehittyneiden maiden väestön ikääntyminen on keskeinen tekijä inflaation matalaan tasoon.
– Kun kysytään, miten kauan voidaan ylläpitää nykyistä nollakorkotasoa, niin todettakoon, että Japanissa sitä on ollut nyt 25 vuotta eikä vielä näy merkkejä muutoksesta.

Tilaisuuden päätteeksi nautimme vielä loistavan aterian.

Hanna Porkka esitteli pankin varanhoitopalvelun tuotteita.
Lippo Suominen kertoi, että matalalle korkotasolle ei näy loppua, mutta sijoittaminen yrityksiin kannattaa paremmin.
Tilaisuuteen osallistui 42 johtajasenioria.